Durant l’any 2014 l’equip del programa Això és Mel, d’IB3 Televisió, amb Tomeu Caldentey, Toni Gomila i Pau Cavaller, han estat per Menorca gravant imatges per a diversos capítols del programa … i aquest és el resultat:
Això és Mel dedicat a MAÓ, el 18 de març de 2014
En Toni i en Tomeu van al Cap de Favàritx, per agafar eriçons (voga-marins) i collir ortigues de mar, que després n’Elisabeth Julienne, cuina. En Tomeu i en Doro Biurrún fan una caldereta de llagosta al port de Maó, en un entorn magnífic. En Toni visita el Teatre Principal amb una de les actrius més estimades pels seguidors d’IB3 Televisió, na Laura Pons. En Pau aprèn sobre la cultura i gastronomia angleses amb el president de l’Associació Menorca Britannia i visitarà les destil·leries del Gin Xoriguer. En Tomeu cuina amb en Josep Borràs, l’antic cuiner del Rocamar i president de Fra Roger, un «perol» de rajada. A més, en Pep Pelfort, del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca, li demostra a n’en Tomeu que la maonesa no és francesa, sinó ben menorquina. En Miquel Mariano Pons mos duu per una finca on fan formatge, i canta una cançó a les vaques amb un grup de fillets i filletes. En Toni i na Laura Pons berenen «manolitos» al Gradinata i se’n van de buxa amb Sa Traginada, al Bar Nou. La festa final la feim al Mercat Femenias «peixateria de Maó» menjant pastissets, beguent pomada i cantant amb na Joana Pons.
Aquí pots veure el programa: Això és Mel Maó
Això és Mel dedicat a CIUTADELLA, el 15 d’abril de 2014
Diu la cançó “Ciutadella bona terra, on jo hi vaig de tant en tant perquè de lo dolent fan guerra i lo bo ho diuen cantant”. Això és Mel visita una de les ciutats més belles de la Mediterrània: Ciutadella. En Toni i en Pau van a vega per descobrir perquè als ciutadellencs els agrada tant de la música. A més, en Cris Juanico canta enmig del bullici del mercat (sa plaça des peix) en la festa final. En Tomeu va al port per cuinar una llagosta amb ous estrellats i patates amb en Bep Caules del Cafè Balear. També cuina un «menjar blanc» (un postre de les festes de Sant Joan) amb la jove promesa de la cuina menorquina: en Joan Bagur. I descobreix, de la mà d’Antoni Juaneda i Sílvia Anglada qui era i quines receptes feia Fra Roger; na Silvia fa una versió particular de la «greixera de peu (de porc)». En Bep Al·lès i en Tomeu fan unes gambes ben saboroses al Castell de Sant Nicolau. En Pau Faner es menja un «coc» amb pilotes al Bar Tritón amb en Toni, mentre xerren de «El mal de la guerra», el darrer llibre de l’escriptor. I en Quilio Castells, important productor d’avarques menorquines, cuina amb en Pau uns «canons amb conill», menjar típic dels sabaters.
Aquí pots veure el programa: Això és Mel Ciutadella
Això és Mel dedicat a ES CASTELL I SANT LLUIS, el 4 de novembre de 2014:
A Sant Lluís coneixem un oliaigua amb figues i patates frites, el fa en Tomeu a Sa Vessa Mos Fot. Una visita, obligada, a les Bodegues Binifadet, amb una entrevista amb Lluis Anglés, el jove empresari de la bodega que està apostant fort pel vi de Menorca i estan fent les coses molt bé. En Toni Gomila coneix en Peio, s’arader, i més tard es transforma en el Duc de Richelieu i es trasllada a la meitat del segle XVIII, quan els francesos, que ocupaven l’illa, van fundar el poble de Sant Lluis. Arriben fins l’Hotel Rural Alcaufar Vell, un lloc amb l’ànima de Don Joan Mercadal, avantpassat de Jaume de Febrer, que ens conta la seua història, les anècdotes i històries que succeíen entre les parets de les cases i els ullastres de la finca, i els petits secrets de Don Joan, un viatge per la cuina de Menorca; allà, el xef Victor Bayo ens fa una porcella confitada, a baixa temperatura. En Tomeu fa el fast food al pla de sa Creu, un plat amb figues de moro i carn-i-xuia. I tots tres, van a jugar «a bolla», passant abans per la sala multifuncional Albert Camus.
Es Castell, el primer raig de sol d’Espanya, al moll de Cales Fonts, on s’hi troba el Restaurant Trebol amb en Pedro i es seu equip al front, per fer bona cuina marinera i mediterrània. El Molí Vell des Castell, recuperat per un grup de voluntaris. El programa acaba a la cova d’en Toni Triay, on en Tomeu, en Pau i en Toni cuinen bon peixet frit i escolten les tonades de Els Parranderos i Arrels de Menorca.
Aquí pots veure el programa: Això és Mel Sant Lluís i Es Castell
Això és Mel dedicat a ES MERCADAL, del 2 de desembre de 2014:
Això és Mel va a un dels municipis amb més riquesa gastronòmica de les Illes Balears: Es Mercadal i Fornells. Van a Ca N’Agadet, un dels restaurants més representatius de la cuina tradicional menorquina, on en Miquel Mariano cuina un arròs de la terra amb en Tomeu. També coneixem el germà d’en Miquel, Crispín, que va ser un dels pioners en la recuperació de les vinyes de l’illa; conta també com va descubrir el manuscrit de Fra Roger, que anys més tard es va convertir en el llibre Art de la Cuina. Per a tastar bon formatge arriben fins al lloc de Tirant perquè na Mònica expliqui com decidí posar herbes aromàtiques i pebre bo al seu producte. Es Mercadal també és conegut pels carquinyolis i els amargos de Cas Sucrer. En Toni i en Tomeu pujen a El Toro per cuinar el fast-food, un formatge arrebossat amb carquinyolis. En Pau recorre un tram del camí de cavalls i té el privilegi de contemplar una cala molt emblemàtica i una de les vistes més pulides de Menorca, Cala Pregonda, des de d’alt d’un cavall. I si vas al municipi d’Es Mercadal, també hi ha que anar a Fornells, el poble de la caldereta de llagosta. En Tomeu va a Sa Nitja a fer-ne una amb dos pescadors; un port desconegut per a molts i que és un dels racons més impressionants del Mediterrani.
Aquí pots veure el programa: Això és Mel Es Mercadal