Història, Gastronomia i Patrimoni, van confluir durant la jornada, amb l’objectiu de donar a conèixer com eren els enterraments en l’època esmentada.
L’activitat es presentava força interessant, per la singularitat de la mateixa, per quant proposava l’ús dels cinc sentits: l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte.
A partir dels objectes trobats a la Necròpoli Romana de Maó, coneguda com MAGONTANA, alguns membres del Museu, varen explicar la transició en els rituals funeraris des de l’època talaiòtica a l’època romana fins quasi be el cristianisme.
Un dels elements claus d’aquestes cerimònies eren els banquets funeraris. Per l’elaboració i introducció de la proposta gastronòmica, es va comptar amb la presència i col·laboració de Nuria Bàguena, qui explicar i comentar al llarg del sopar cada plat i ens va donar a conèixer com eren els àpats funeraris romans.
Als fogons, per l’elaboració del menú, varen gaudir de la bona feina de Maite Villamala amb una magnífica execució de la proposta:
- Olivades romanes o olives negres i verdes.
- Carbasses a la manera d´Alexandria.
- Pollastre amb prunes.
- Pastís de brossat romà.
- Mulsum (vi amb mel i pebre)
Una nit per gaudir de la Història de Menorca i de la gastronomia, en un marc incomparable i únic com és el Museu de Menorca.