Fra Roger, a les XI Jornades d’Hist貌ria Local i Patrimoni Cultural a Alaior

jornades Alaior jaume, andreu i miquel

L’associaci贸 Fra Roger, gastronomia i cultura, va participar a les XI Jornades d’Hist貌ria Local i Patrimoni Cultural que es van celebrar a Alaior els dies 6, 7 i 8 de mar莽 de 2015 a la Sala d’Activitats Ciutadanes de l’Ajuntament, organitzades pel Centre d’Estudis Locals d’Alaior. La participaci贸 de Fra Roger va ser el dissabte dia 7 el mat铆, amb les seg眉ents intervencions:

Despr茅s de les obligades paraules de benvinguda per part de Miquel 脌ngel Marqu猫s, Jaume Mascar贸, president del consell assessor de Fra Roger,聽dins la secci贸 “L’hora de les entitats”, va fer la presentaci贸 de l鈥橝ssociaci贸 Fra Roger, gastronomia i cultura, amb una brillant intervenci贸.

Tot seguit, l’esmentat Miquel 脌. Marqu猫s, del Centre d’Estudis Locals d’Alaior, organitzador de les Jornades, va disertar sobre 鈥淓l convent de Sant Diego: comerciants, aliments i malalts al segle XVIII鈥, i va mostrar els “panets de Sant Diego”, fets per a la ocasi贸.

Andreu Vidal Mascar贸, autor de l’estudi introductori del llibre Art de la Cuina, de Fra Roger, va fer la pon猫ncia 鈥淟a cuina del convent de Sant Francesc de Ciutadella i la saviesa culin脿ria de fra Roger鈥. Aqu铆 podeu veure, i descarregar, les dues parts de la seua intervenci贸:

La cuina del convent de Sant Francesc de Ciutadella

La saviesa culinaria de Fra Francesc Roger

jornades Alaior Andreu Vidal

Finalment, l’investigador i escriptor gastron貌mic (i cuiner), Pep Pelfort, juntament amb el conegut i reconegut cuiner Doro Biurrun, dels restaurants Sa Parereta den Doro i Terra, van explicar i elaborar, respectivament, 聽la recepta n煤m. 106 de Art de la Cuina “Altra crema de xacolate”. Pelfort va explicar la curiositat que suposa que Fra Roger fes una recepta de xocolati s貌lid, i va contar com aquest aliment era mal vist per l’esgl茅sia pes seus efectes euforitzants … pots llegir un article seu a aquest enlla莽 del seu blog del Centre d’Estudis Gastron貌mics “Endorfines, franciscans i pastilles de xocolati”聽Per la seua part, Doro va elaborar en directe la recepta de Fra Roger, i la va donar a tastar als assistents, juntament amb una versi贸 seua de la mateixa recepta, introduint algunes variacions. Les dues copes de xocolati van ser bonissimes, i molt apreciades pels que les van tastar. Aqu铆 tens la recepta en les versions de Fra Roger i Doro Biurrun:聽Altra crema de xacolate dues versions

jornades Alaior Pep explicant

Aquest 茅s el programa de les jornades:聽Jornades Historia i Patrimoni Alaior programa

Aquest 茅s el programa de les activitats culturals:聽Jornades Historia i Patrimoni Alaior activitats culturals

,

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>